Δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ από την ΕΑΣ Βόλου αδύνατον κάτι τέτοιο για το νομό μας λέει η ΕΑΣ Ξάνθης

Έκκληση στους αγρότες απευθύνει η ΕΑΣ Ξάνθης προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ εντός των προθεσμιών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Την ίδια στιγμή πάντως η ένωση αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΑΣ Βόλου για διευκόλυνση των αγροτών ως προς την συμπλήρωση της δήλωσης χωρίς κανένα κόστος. Έως και τις 15 Μαϊου θα πρέπει οι αγρότες να έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αφού από εκεί και πέρα κάθε ημέρα καθυστέρησης σημαίνει και επιβάρυνση όπως επισημαίνει η ΕΑΣ Ξάνθης η οποία ήδη ξεκίνησε την διαδικασία των αιτήσεων.

Στο μεταξύ θετική εντύπωση προκαλεί η πρωτοβουλία της ΕΑΣ Βόλου η οποία συμπληρώνει δωρεάν τις δηλώσεις των παραγωγών που δεν μπορούν να τις υποβάλλουν μόνοι τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κάνοντας μάλιστα έκκληση και στις άλλες οργανώσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της καθώς όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της κύριος Πρίντζος ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε ένα πέλαγος αοριστίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, το εισόδημα του μειώνεται και χρειάζεται την στήριξη όλων μας για να μπορέσει να καλλιεργήσει, να παράγει, να ζήσει την οικογένειά του και να παραμείνει στο χωριό του. Κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να συμμερίζεται η ΕΑΣ Ξάνθης επικαλούμενη το κόστος της συμπλήρωσης των δηλώσεων.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος έχει την ευθύνη του ΟΣΔΕ οι δηλώσεις γίνοντας με ελάχιστο ή και μηδενικό κόστος, χωρίς ειδήμονες και μηχανογραφικά μονοπώλια,αφού στο εξής λοιπόν όλη η δουλειά συμπλήρωσης, παραλαβής και υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ γίνεται από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.), ενώ την πλήρη ευθύνη λειτουργίας του όλου συστήματος έχει ο ΟΠΕΚΕΠ.