«Κόντρα» δημάρχων – ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση τους με τον Πάνο Σκουρλέτη

Για απαξιωτική συμπεριφορά προς τους δημάρχους που προσπάθησαν να συναντηθούν μαζί του κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ενώ από την πλευρά του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ γίνεται λόγος για μία οργανωμένη φιέστα από την αντιπο0λίτευση, στην οποία άλλωστε ανήκουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμαρχοι της χώρας, σε βάρος του υπουργού.

Ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο που καταγγέλλουν οι δήμαρχοι σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους την περασμένη Δευτέρα έρχεται να επιστεγάσει το ήδη ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή την διοικητική μεταρρύθμιση που θέλει να φέρει το υπουργείο στην αυτοδιοίκηση.

Διαμετρικά αντίθετη όμως είναι η οπτική γωνία των γεγονότων αυτών όπως εκφράζεται από τον κ. Ζεϊμπέκ ο οποίος κάνει λόγο για στημένη φιέστα των δημάρχων προκειμένου να πληγεί ο υπουργός της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας την έντονη νευρικότητα απέναντι στην κυβέρνηση την οποία αποδίδει στο ενδεχόμενο να υιοθετηθεί με την διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει το υπουργείο η απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές.

Η ουσία πάντως βρίσκεται στο ότι οι σχέσεις όχι μόνο του υπουργού Εσωτερικών αλλά συνολικά της κυβέρνησης με τους αυτοδιοικητικούς εν όψει της μεταρρύθμισης που προωθείται βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο κάνοντας την συνέχιση της διαβούλευσης μεταξύ των δύο πλευρών ιδιαίτερα δύσκολη.