Θ. Ξυνίδης: Εκτιμώ ότι η νέα διοίκηση της σεκαπ είχε υπόψη της την πιθανότητα απόρριψης των προσφυγών

Για μεγάλο κλονισμό της επιχείρησης κάνει λόγο ο Θανάσης Ξυνίδης μετά την απόρριψη των προσφυγών για την επιβολή προστίμου ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ στην ΣΕΚΑΠ που αφορά σε παραβάσεις του 2009 αν και εκτιμά ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έπρεπε να είχε γνώση του γεγονότος. Την ίδια στιγμή σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι αγωνιούν για τις εξελίξεις που ίσως θέσουν εν κινδύνω τις θέσεις εργασίας.

Σε δεινή θέση φαίνεται πως βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ μετά την απόρριψη των προσφυγών για πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρεία το 2009 το οποίο με τις προσαυξήσεις έφθασε σήμερα στα 38,2 εκατομμύρια ευρώ. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κύριος Ξυνίδης εκτιμά ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα είχαν υπόψη τους μια τέτοια πιθανότητα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως αυτό δεν αποτελεί πλήγμα για την επιχείρηση.

Κορυφώνεται η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε όπως είναι φυσικό τους φόβους των εργαζομένων στην επιχείρηση οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις που μπορεί να καθορίσουν και τη βιωσιμότητα ή μη της επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία κρίθηκε συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που έγιναν το 2009, πολύ πριν αποκτήσει την εταιρία ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Πρόκειται για πρόσθετους φόρους, τέλη και προσαυξήσεις που φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 38,2 εκατ. Ευρώ.

Από την πλευρά του επιχειρηματία αναφέρεται εδώ και καιρό ότι δεν γνώριζε για αυτή τη σοβαρή εκκρεμότητα όταν απέκτησε την εταιρία το 2013 για ποσό 5 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μικρότερο από το ίδιο το πρόστιμο το οποίο σημειωτέον ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Εξάλλου αναφέρεται ότι στην εταιρία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις αντίστοιχου ποσού και ότι η τυχόν οριστικοποίηση του προστίμου είναι δυνατόν να κλονίσει τη θέση της εταιρίας και τις θέσεις των εργαζομένων.