Αντιμέτωπη με ένα υψηλότατο πρόστιμο βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ

Αντιμέτωπη με ένα υψηλότατο πρόστιμο βρίσκεται η ΣΕΚΑΠ για τελωνειακές παραβάσεις του 2009, όταν δηλαδή η εταιρία ήταν υπό τον έλεγχο της τότε ΑΤΕ. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής επικύρωσε την Τρίτη, πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από το Τελωνείο της Ξάνθης!

Η εταιρία κρίθηκε συνυπεύθυνη για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που έγιναν το 2009, πολύ πριν αποκτήσει την εταιρία ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης. Πρόκειται για πρόσθετους φόρους, τέλη και προσαυξήσεις που φτάνουν στο αστρονομικό ποσό των 38,2 εκατ. Ευρώ.

Από την πλευρά του επιχειρηματία αναφέρεται εδώ και καιρό ότι δεν γνώριζε για αυτή τη σοβαρή εκκρεμότητα όταν απέκτησε την εταιρία το 2013 για ποσό 5 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μικρότερο από το ίδιο το πρόστιμο.

Εξάλλου αναφέρεται ότι στην εταιρία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις αντίστοιχου ποσού και ότι η οριστικοποίηση του προστίμου είναι δυνατόν να κλονίσει τη θέση της εταιρίας και τις θέσεις των εργαζομένων καθώς όπως αναφέρεται το ύψος του προστίμου ξεπερνά τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

Η νέα αυτή εξέλιξη όπως είναι φυσικό βάζει εκ νέου σε ανασφάλεια τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξέρουν τι πραγματικά ξημερώνει.