ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Το λύκειο Σταυρούπολης δεν καταργείται ούτε υποβαθμίζεται

ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ: Υποβαθμίζουν την εκπαίδευση και την περιοχή της Σταυρούπολης

Για ουσιαστική υποβάθμιση της εκπαίδευσης και συνολικά της περιοχής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΟΔΕ Ξάνθης μετά την απόφαση όπως να αναφέρει της κατάργηση της λειτουργίας του Λυκείου Σταυρούπολης ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Για κινδυνολογία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία διευκρινίζει πως το λύκειο Σταυρούπολης ούτε καταργείται ούτε υποβαθμίζεται.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στους βουλευτές της Ξάνθης εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ με αφορμή όπως αναφέρει την μετατροπή, από το σχολικό έτος 2017-2018, του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης, οδηγώντας στην ουσιαστική υποβάθμιση της εκπαίδευσης αλλά και στην συνολική υποβάθμιση της περιοχής.

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Το λύκειο Σταυρούπολης δεν καταργείται ούτε υποβαθμίζεται

Απάντηση εξέδωσε άμεσα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία κατηγορεί την ΝΟΔΕ για κινδυνολογία στην οποία αναφέρεται: η  απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το σχολικό έτος 2017-2018, μετατροπής του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, σε Λυκειακές Τάξεις προσαρτημένες στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Ξάνθης και η λειτουργία των δύο σχολείων με έναν διευθυντή εδράζεται στις διατάξεις του νόμου 1566/1985. Σύμφωνα με το άρθρο 59 παρ. 3 ορίζεται ότι «Γενικά λύκεια με μαθητές λιγότερους από πενήντα (50) μπορεί να μετατρέπονται, με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε τάξεις λυκείου». Το Λύκειο Σταυρούπολης, επομένως, σύμφωνα με τον νόμο, που εφαρμόζεται από το 1985, θα λειτουργήσει με λυκειακές τάξεις μαζί με το Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Παράλληλα, είναι ψευδές το γεγονός ότι το σχολείο θα πάψει να λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς, εφόσον υπάρχουν μαθητές υποψήφιοι των Πανελληνίων, θα εξεταστούν στο σχολείο τους.  Όλα αυτά, φυσικά, καμία σχέση δεν έχουν με τις κινδυνολογίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης, διότι το Λύκειο της Σταυρούπολης δεν καταργείται, ούτε  υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΝΟΔΕ Ξάνθης μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου, οι παροχές στην εκπαίδευση προς τους μαθητές είναι ακριβώς οι ίδιες στις Λυκειακές τάξεις, δηλαδή το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όλες τις ειδικότητες καταλήγει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης