Την μείωση των βουλευτικών προνομίων εισηγούνται στον Α. Τσίπρα 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη μείωση των βουλευτικών προνομίων ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές προτείνουν τη μείωση κατά 50% των βουλευτικών συντάξεων και των συντάξεων πρώην υπουργών εφόσον διαθέτουν και άλλα εισοδήματα άνω των 1500 ευρώ μηνιαίως και τη μείωση της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης κατά εύλογο ποσοστό.

Μία πρωτότυπη για τα πολιτικά ήθη της χώρας πρωτοβουλία ανέλαβαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την… μείωση των βουλευτικών προνομίων! Οι ίδιοι, εισηγούνται τη φορολόγηση των βουλευτών με τους ίδιους συντελεστές που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες, τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία πολιτικών προσώπων, καθώς και την εφαρμογή της πρότασης που είχε κάνει παλαιότερα ο πρωθυπουργός για περιορισμό του αριθμού των αυτοκινήτων που παραχωρούνται σε βουλευτές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Μία πρόταση που πραγματικά ξενίζει όσους έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια σε διαφορετικά πρότυπα άσκησης του βουλευτικού αξιώματος αφού τα αιτήματα για επιπλέον παροχές και απολαβές προς τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας δεν ήταν απλά πολλά αλλά και τις περισσότερες φορές ικανοποιούνταν εν κρυπτώ με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια και μεταμεσονύχτιες ψηφοφορίες…