Αντιπρύτανης ΔΠΘ   : Το ίδρυμα νεολαίας και δια βίου μάθησης   είναι αρμόδιο για τη λειτουργία των φοιτητικών  εστιών της χώρας

Με αφορμή την πρωτόγνωρη ληστεία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής  στις εστίες της πανεπιστημιούπολης στα Κιμμέρια Ξάνθης με θύμα ένα φοιτητή, ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αγγελούσης,  παραδέχεται το πρόβλημα που υπάρχει ως προς την φύλαξη, εξηγεί τους λόγους της ελλιπούς φύλαξης του χώρου των εστιών ενώ  αποσαφηνίζει και τις ευθύνες που προκύπτουν.

Η επιτροπή των οικότροφων φοιτητών του ΔΠΘ  με αφορμή το περιστατικό ληστείας που έγινε με θύμα έναν συμφοιτητή τους , αναδεικνύει το πρόβλημα και αναφέρεται στα περιστατικά που συνέβησαν στις Εστίες της Ξάνθης( τόσο τα τωρινά όσο και παλαιότερα)  από τα οποία προκύπτει η  τεράστια ανάγκη που υπάρχει  για βελτίωση της φύλαξης.  Πάντως ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αγγελούσης,  παραδέχεται το πρόβλημα που υπάρχει ως προς την φύλαξη, εξηγεί τους λόγους της ελλιπούς φύλαξης του χώρου των εστιών ενώ  αποσαφηνίζει και τις ευθύνες που προκύπτουν.

Μάλιστα ο κ. Αντιπρύτανης τόνισε ότι το θέμα το έχει συζητήσει και με τους φοιτητές και το συμπέρασμα είναι ότι η όλη διαδικασία και η υπηρεσία πρέπει να μεταφερθεί στο πανεπιστήμιο ώστε να σταματήσει να υπάρχει αυτό το ζήτημα που προκαλείται από την μη σωστή λειτουργία του  ΙΝΕΔΙΒΙΜ.