Απέσυραν την αγορά παιδικού σταθμού στο δημοτικό συμβούλιο, έντονη αντιπαράθεση για το τίμημα

Σκληρή κριτική για το γεγονός ότι ο Δήμος θα πλήρωνε πολύ μεγαλύτερο τίμημα για την αγορά κτιρίου για παιδικό σταθμό άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης, το οποίο μάλιστα είναι και προσημειωμένο. Τελικά η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε ανάγκασε την δημοτική αρχή να υπαναχωρήσει και να αποσύρει το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης αποσύρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, το θέμα της αγοράς παιδικού σταθμού στην οδό Σάρδεων 12 από το Δήμο Ξάνθης. 

Το θέμα αποσύρθηκε μετά από σοβαρές αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που έφτασε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και τη νομιμότητα της αγοράς με σοβαρές επιφυλάξεις που πρόβαλαν στελέχη της, για το τίμημα, για τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός και για την ύπαρξη προσημειώσεων από τράπεζες στο ακίνητο. Το συνολικό τίμημα για την αγορά έφτασε στις 324.000 ευρώ ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης υποστήριξε ότι για το ίδιο οικόπεδο υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς του ιδιοκτήτη με ιδιώτη σε πολύ χαμηλότερη τιμή.  Απαντώντας η νομική υπηρεσία του Δήμου ανέφερε ότι υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό ύψους 170.000 ευρώ για το κτίριο χωρίς το οικόπεδο  για το οποίο έχει πληρώσει τη σχετική ποινή για την υπαναχώρησή του, όπως επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης, που βρέθηκε στη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος απάντησε το ποσό του ιδιωτικού συμφωνητικού αφορούσε σε αγορά του 1/2  του ακινήτου  χωρίς την πίσω αυλή, όπως έχει ενημερωθεί αλλά η αντιπολίτευση επέμεινε ότι η πρώτη συμφωνία εξαιρούσε μόνο την πίσω αυλή, που ο Δήμος κοστολογεί με 55.000 ευρώ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ξέσπασε θύελλα ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης κατηγόρησε ευθέως ότι ο Δήμος ζημιώνεται με ένα ποσό της τάξης των 85.000 ευρώ που είναι η διαφορά για το κτίριο σε σχέση με την τιμή που είχε συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης με τον ιδιώτη, αφήνοντας αιχμές για πιθανές ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν αν προχωρήσει η αγορά. Μέσα σε αυτό το κλίμα και υπό τις σφοδρές αντιδράσεις όπως και αυτής του Δημήτρη Μπένη, η Δημοτική Αρχή απέσυρε το θέμα και η συζήτησή του αναβλήθηκε  και ενώ και κάποιοι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης που σκόπευαν να υπερψηφίσουν, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα ζητήματα που τέθηκαν.