Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε και φέτος το «ΡΟΛΟΪ ΤΩΝ ΝΕΩΝ»

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης συνόδου του Ρολογιού των Νέων που έλαβε χώρα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης της Ξάνθης. Μια διαδικασία προσομοίωσης της δημοτικού συμβουλίου όπου νέα παιδιά καταθέτουν τις απόψεις τους για την πόλη που ζουν.

Παιδεία-Πόλη-Παραγωγή ήταν το αντικείμενο εργασίας της δεύτερης συνόδου του ρολογιού των νέων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ξάνθης. Ένα συνέδριο που αυτο-οργανώνεται από νέους της πόλης, φοιτητές αλλά και μαθητές, χωρίς κανένα κομματικό προσανατολισμό, μία προσομοίωση διαδικασιών δημοτικού συμβουλίου που δίνει την ευκαιρία τόσο σε φοιτητές όσο και σε μαθητές της Ξάνθης να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο και να τους βάλει στη διαδικασία να ασχοληθούν με τα κοινά και τα προβλήματα του δήμου προτείνοντας λύσεις και ιδέες για την επίλυση τους.

Κατά την έναρξη των εργασιών οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόσωπα και παράγοντες της πόλης, που κλήθηκαν να μιλήσουν για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη νεανική και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα,  τον Τουρισμό και την ανάπτυξη της ΑΜΘ, την πόλη και την ιστορία της, την ψηφιακή ενημέρωση και τα κοινωνικά δίκτυα, την αξιοπιστία των ειδήσεων  και άλλα θέματα. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος εκ εμέρους της Αντιπεριφέρειας.