ΠΑΣΟΚ κατά Νέας Δημοκρατίας και Κοντού για το βατοπεδι

Τη σκληρή αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ και τοπικά έφερε στο προσκήνιο η απόφαση αθώωσης όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων που ποτέ δεν διερευνήθηκαν λόγω παραγραφής  ενώ η ΝΟΔΕ ανταπαντά με το λεφτά υπάρχουν. Η απόφαση αθώωσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου προκάλεσε την αντιπαράθεση τοπικά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σημειώνει.

Με έντονο ενδιαφέρον και σκεπτικισμό διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ και του κ. Αλέξανδρου Κοντού, σχετικά με την αθώωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Έχουμε επίσης και έντονη απορία για τις ανακοινώσεις που δεν διαβάσαμε από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων στην πόλη μας. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Επειδή οι πολίτες του νομού μας γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ βρέθηκε η ρίζα του θέματος και επειδή η λήθη έχει αποδειχθεί ότι είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα παρακάτω. Αρχικά, συνεχίζει, το ορθό είναι να γίνει διαχωρισμός μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Οι εντολοδόχοι αθωώθηκαν, λόγω έλλειψης δόλου, όχι οι εντολείς.

Τα στυλό αθωώθηκαν, όχι οι εμπνευστές του κειμένου. Οι εμπνευστές, με δήλωση του τότε πρωθυπουργού είχαν πάρει όλη την πολιτική ευθύνη για το τι είχε διαδραματιστεί. Να θυμίσουμε τότε ότι στον ανασχηματισμό που ακολούθησε το 2008, όλοι οι εμπλεκόμενοι, καρατομήθηκαν. Επίσης από τους εκφραστές του «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» δεν θα περιμέναμε φυσικά αυτοσυγκράτηση, σοβαρότητα και παρρησία. Επίσης είναι γνωστό ότι όταν μας πνιγεί το δίκαιο και είμαστε απέναντι σε μια τεραστίων διαστάσεων αδικία και σπίλωση, σύμφωνα με τα πρόσφατα λεγόμενα και γραπτά, δεν είμαστε άλαλοι και άφαντοι επί μια οκταετία, λειτουργώντας μόνο παρασκηνιακά.

Η ουσία είναι ότι με αυτή την απόφαση κέρδισε η ρασοφόρος επιχειρηματικότητα. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας σφαδάζει. Επίσης αποδείχθηκε περίτρανα πως αυτά τα χρονιά της κρίσης, ούτε μας δίδαξαν, ούτε τα παθήματα, γίνανε μαθήματα και το κυριότερο η ΝΔ συνεχίζει να εκπροσωπεί τις τρεις αγκυλώσεις αυτής της χωράς, τον λαϊκισμό, τον συντηρητισμό και τον ελιτισμό. Ότι και να ειπωθεί και να γραφεί από την πλευρά σας, η δεσπόζουσα αντίληψη από τους Ξανθιώτες/ισες είναι η εξής: «Δεν κατεβήκαμε από το Μακακλάρ, αγαπητοί της ΝΔ»

Απάντηση ΝΟΔΕ με το…λεφτά υπάρχουν

Τη σκυτάλη όπως ήταν φυσικό άλλωστε πήρε η ΝΟΔΕ Ξάνθης που ανταπαντά υπερασπιζόμενη τον Αλέξανδρο Κοντό. Οι εμπνευστές της υπόθεσης Βατοπεδίου δεν διστάζουν ακόμη και σήμερα, κατά τη συνήθη πρακτική τους, όπως έπρατταν και τότε να σπιλώνουν συνειδήσεις αποκρύπτοντας εν γνώσει τους την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αυτοί που μας διαβεβαίωναν το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» με μόνο σκοπό τη νομή της εξουσίας, δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο, για να την αναλάβουν, ακόμη και την ηθική εξόντωση αθώων.

Έτσι, μιλούν για μη κρίση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά, επιμελώς, παραλείπουν να αναφέρουν ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε υπ’ ευθύνη τους. Παραλείπουν, οτι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής ΝΔ Ξάνθης κ. Κοντός, προσπάθησε επανειλημμένως να προκαλέσει πολιτική και νομική κρίση της εμπλοκής του, καταθέτοντας τρεις φορές αίτημα στην Βουλή με σκοπό να συσταθεί η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 86 του Συντάγματος επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, τις οποίες η τότε Κυβέρνηση σκοπίμως αγνόησε, αφού έχοντας καταλάβει την εξουσία, αδιαφορούσε για την πραγματική αλήθεια.