Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Η αθώωση των μη πολιτικών προσώπων δεν παραγράφει τις πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Βατοπεδίου

Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου που απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από το σκάνδαλο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Θράκης.

Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε αθώα τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ωστόσο κανείς δεν ξεχνά τις πολιτικές ευθύνες των τότε υπουργών οι οποίες παραγράφηκαν με το κλείσιμο της βουλής τονίζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ 22/3.

Να σημειώσουμε πως σε δηλώσεις του και ο Θανάσης Ξυνίδης ένας από τους ανθρώπους που αντιτάχθηκαν στα σχέδια των Βετοπεδινών χαρακτήρισε την απόφαση αναμενόμενη καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι 6 έλλειπε ο ενδιάμεσος κρίκος που ήταν τα πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα μιλώντας στην ΕΤ 3 για το σκεπτικό της απόφασης και τις εκδηλώσεις πανηγυρισμού ο κύριος Ξυνίδης ανέφερε χαρακτηριστικά. «Με την ίδιο σεβασμό που χαίρονται σήμερα κάποιοι θα πρέπει να σεβαστούν ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονται διότι εκτελούσαν κυβερνητικές ανταλλαγές και χαίρονται οι πολιτικοί που έδωσαν τις εντολές» είπε και σημείωσε ότι η παραγραφή λόγω του άρ. 86 του Συντάγματος δεν είναι παραγραφή και ότι αν ήθελαν οι πολιτικά εμπλεκόμενοι, θα μπορούσαν να ζητήσουν να δικαστούν.

Παράλληλα σημείωσε ότι τόσο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο του 2003 όσο και στο Εφετείο πρόσφατα για το αστικό σκέλος της υπόθεσης έχει κριθεί ότι η Μονή δεν έχει καμία ιδιοκτησία στη Λίμνη και στηλίτευσε τις πολιτικές αποφάσεις από το 1998 και έπειτα, με αποκορύφωμα την απόφαση της Κυβέρνησης Καραμανλή που δεν δέχθηκε την έκδοση απόφασης για το ιδιοκτησιακό. Τέλος υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη «για όσα σκανδαλώδη έγιναν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου»