Συνάντηση στην περιφέρεια για τα αντισταθμιστικά του ΤΑΡ

A worker inspects a pipeline that is part of the Sakhalin-2 project, some 220 km (137 miles) north of Yuzhno-Sakhalinsk on Sakhalin Island October 12, 2006. The Anglo-Dutch oil firm Royal Dutch Shell is laying a section of a 850-km onshore pipeline at Russia's Pacific island of Sakhalin as part of its Sakhalin-2 project, which is currently being inspected by state officials for environmental violations. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA)

Σε σύσκεψη συγκάλεσε την Δευτέρα 20/3 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφορικά με τα έργα κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου TAP στις περιοχές διέλευσης του αγωγού.

Ο κ. Μέτιος είχε την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης σε συνέχεια σύσκεψης που συμμετείχε ο ίδιος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή επίσης των Περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας για το ίδιο θέμα. Στη συνάντηση, καταγράφηκαν οι προτάσεις και ιδέες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο κ. Φώτης Καραλίδης από την «Κοινωνική Συμμαχία», ο κ. Σπύρος Τουρτούρης από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», ο κ. Βασίλης Τραϊφόρος από τη «Γνώση και Συνεργασία» και η κ. Κατερίνα Γεροστεργίου από την «Οικολογία Αλληλεγύη».