Καμία εξαίρεση για τις συντάξεις των αιρετών ξεκαθαρίζει το υπουργείο εργασίας

Διαψεύδει το κυριακάτικο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που έκανε λόγο για «παράθυρο» εξαίρεσης των συντάξεων βουλευτών από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και το υπουργείο εργασίας το οποίο ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

«Καμία εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει για τους αιρετούς» τονίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα περί εξαίρεσης βουλευτών και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις μειώσεις συντάξεων. Όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, και ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, διαψεύδει το κυριακάτικο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που έκανε λόγο για «παράθυρο» εξαίρεσης των συντάξεων βουλευτών και άλλων αιρετών από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, που επήλθαν με τον ασφαλιστικό νόμο 4387. Ο Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο δημοσίευμα κάνει λόγο για «απόλυτη παραπληροφόρηση», διευκρινίζοντας ότι στο άρθρο 4 του εν λόγω νόμου καταργήθηκε η εξαίρεση των βουλευτών, ενώ το άρθρο 13 ορίζει ότι οι αναπροσαρμογές στις συντάξεις ισχύουν για όλους.