Μικροί μεγάλοι σε… πράσινη δράση στο Δροσερό

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει την Τρίτη το πρωί στο Δροσερό αφού δήμος, σύλλογος και παιδιά φύτεψαν δέντρα στην κεντρική πλατεία του οικισμού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας.

Ο οικισμός του Δροσερού είναι ίσως από αυτούς που και η παραμικρή παρέμβαση για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι όχι απλώς ζήτημα αισθητικής αλλά και αναγκαιότητα. Αυτή την αναγκαιότητα λοιπόν κάλυψαν σήμερα δασαρχείο, δήμος, σύλλογος και μαθητές φυτεύοντας δέντρα στην κεντρική πλατεία τα οποία δώρισε το δασαρχείο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας.

Η ημέρα ήταν ιδιαίτερα πρόσφορη για την δραστηριότητα αυτή καθώς η παγκόσμια ημέρα δασοπονίας συμπίπτει και με την έναρξη της άνοιξης κάτι που επιβεβαίωσε και ο καιρός προσελκύοντας έτσι αρκετά μικρά παιδιά που έσπευσαν να βοηθήσουν να ομορφύνει ο οικισμός τους ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δηλώνουν αποφασισμένα να προστατεύσουν το πράσινο που τα ίδια φύτεψαν.

Μια πραγματικά όμορφη πρωτοβουλία για έναν οικισμό που χρειάζεται όσο κανείς άλλος το πράσινο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να χαρούν το καλοκαιρινό παιχνίδι που σε λίγο θα αρχίσει μέσα σε ένα όμορφο και δροσερό περιβάλλον.