Σε καθαρισμού του σιντριβανιού της κεντρικής πλατείας προχώρησε η υπηρεσία πρασίνου

Σε παρέμβαση στον χώρο της κεντρικής πλατείας και συγκεκριμένα στο σιντριβάνι που βρίσκεται σε αυτήν, κάτω από τον πλάτανο, αποφάσισε το τμήμα πρασίνου ξεκινώντας με τον καθαρισμό του ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του αλλά και της κεντρικής πλατείας γενικότερα, η οποία πολλές φορές αποτέλεσε στόχο αρνητικής κριτικής των συμπολιτών μας.

Η Άνοιξη σιγά σιγά μπαίνει στη ζωή μας και με την βελτίωση του καιρού όλοι θα βγούμε από το καβούκι μας και θα αναζητήσουμε γωνιές της Ξάνθης για να απολαύσουμε τις πρώτες λιακάδες. Μια από αυτές είναι φυσικά και η κεντρική πλατεία η οποία και συγκεντρώνει γονείς με παιδιά και συνταξιούχους τις πρωινές ή απογευματινές ώρες. Γι αυτές τις ημέρες φαίνεται πως προετοιμάζεται και ο δήμος Ξάνθης αφού το πρωί  της Δευτέρας τα συνεργεία έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν το σιντριβάνι που δεσπόζει κάτω από τον πλάτανο.

Ένας χώρος που πολλές φορές με το να μένει αφρόντιστος έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια και τα παράπονα των πολιτών για την αισθητική που αποπνέει. Το πέρασμα όμως της υπηρεσίας πρασίνου στην αρμοδιότητα του μέχρι σήμερα αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ξάνθης, Θωμά Ηλιάδη, φαίνεται να σηματοδοτεί και μία νέα προσέγγιση απέναντι στην βιτρίνα της πόλης μας, την κεντρική και ενοποιημένη της πλατεία, δεσπόζουσα θέση στην οποία έχει και το συγκεκριμένο συντριβάνι από το οποίο φαίνεται να ξεκινάει και μία νέα προσπάθεια για τον καλλωπισμό και τελικά την ανάδειξη του κέντρου της πόλης μας.