Ν. ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ: Η Ξάνθη ζει τις συνέπειες του δημαρχοκεντρικού συστήματος

Για παντελή απουσία και απαξίωση της διαβούλευσης της ηγεσίας της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη για τις αλλαγές που επίκεινται σε δήμους και περιφέρειες. Παράλληλα ο κύριος Ανταμπούφης καλεί τον κύριο Δημαρχόπουλο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε στα πλαίσια της διαβούλευσης να εκφέρει τις θέσεις συνολικά του σώματος και όχι τις κομματικές του απόψεις.

Για την ανάγκη ριζικών αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να σπάσει το μοντέλο του δημαρχοκεντρικού δήμου κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης με αφορμή την διαβούλευση που ξεκίνησε απευθείας με τους αιρετούς η κυβέρνηση και την απαξίωση αυτής από την πλειοψηφία και του επικεφαλής της ΚΕΔΕ. Μάλιστα όπως σημειώνει ο κύριος Ανταμπούφης η παθογένεια του σημερινού συστήματα είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Ξάνθη και στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα όπως σημειώνει ο κύριος Ανταμπούφης εξίσου σημαντική είναι η αποσύνδεση της εκλογής των τοπικών συμβουλίων από το δημοτικό και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στα αντίστοιχα όργανα στην κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας.  Μάλιστα ο κύριος Ανταμπούφης σημειώνει πως αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά καλώντας τον Δήμαρχο να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο αυτά τα ζητήματα ώστε να εκφράζει τις θέσεις συνολικά του σώματος και όχι τη προσωπική του και κομματική του άποψη.