Για ρεβανσισμό κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ – για μονταζιέρα της Κουμουνδούρου μιλούν στη ΝΔ

Πολιτική κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή δήλωση στο κοινοβούλιο του τομεάρχη Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλη Οικονόμου, ότι όλοι οι παράνομα προσληφθέντες, μεταξύ των οποίων διοικητές, καθαρίστριες και προσωπικό φύλαξης, θα απολυθούν όταν έρθει το κόμμα του στην εξουσία. Για μονταζιέρα της Κουμουνδούρου που τέθηκε και πάλι σε λειτουργία μίλησε ό ίδιος ο κ. Οικονόμου διευκρινίζοντας ότι κανείς που προσλήφθηκε νόμιμα δεν έχει να φοβάται το παραμικρό.

Επίθεση τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και προσωπικά στον κ. Οικονόμου εξαπέλυσε ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, υπεραμυνόμενος τόσο τις προσλήψεις που έχουν γίνει όσο και το γενικότερο έργο της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Μιχάλης Πατεράκης, έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι κανείς που έχει προσληφθεί νόμιμα δεν θα διωχθεί όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση όχι μόνο γιατί αυτό είναι αδύνατο αλλά και γιατί δεν υπάρχει τέτοια βούληση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία ακόμη κόντρα στον χώρο της Υγείας μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης, έναν χώρο που τα χρόνια της κρίσης υπέφερε πολύ από την έλλειψη χρηματοδότησης και τις περικοπές παρόλο που είναι κρίσιμος για την καθημερινότητα των πολιτών της χώρας.