Αρνητικός ο ΚΟΞ στην πρόταση της «κοινωνίας δημοτών» για το κολυμβητήριο

Αρνητικός είναι τελικά ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης στην πρόταση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για την προσωρινή λύση στο θέμα του κολυμβητηρίου, την οποία μάλιστα φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να υλοποιήσει ο δήμος. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών», Θανάσης Ξυνίδης, αποδίδει την αντίδραση αυτή του αθλητικού συλλόγου σε παρερμηνεία των προθέσεων της παράταξής του.

Την θέση του ότι η πρόταση της παράταξης της «Κοινωνίας Δημοτών» για μία προσωρινή λύση στο θέμα του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης είναι εντελώς ακατάλληλη και ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση τον κολυμβητικό αθλητισμό στο νομό μας  διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης τονίζοντας ότι με αυτήν δεν τηρούνται προδιαγραφές ούτε για εκμάθηση κολύμβησης αλλά ούτε για προπονήσεις, απορρίπτοντάς την τελικά. Από την δική του πλευρά ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» υποστηρίζει ότι η θέση του συλλόγου προφανώς οφείλεται σε παρεξήγηση των προθέσεων της παράταξής του με την υποβολή της σχετικής πρότασης.

Η ουσία πάντως είναι ότι η Ξάνθη συνεχίζει να παραμένει με το δημοτικό της κολυμβητήριο κλειστό και με αθλητικούς συλλόγους που έχουν προσφέρει πολλά στον τόπο κατακτώντας διακρίσεις σε κολύμβηση και πόλο να παραμένουν σε καθεστώς ταλαιπωρίας των προπονητών, των αθλητών και των γονιών τους ήδη τρία χρόνια τώρα, με την κατάσταση να δείχνει κάθε άλλο παρά ευοίωνη.