Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Αδόκιμη η δυαρχία στον τουρισμό η κάθε διοίκηση υπεύθυνη για τις πράξεις της

Την παραίτησή του από τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου γνωστοποίησε με επιστολή του ο κύριος Μιχάλης ΑΜοιρίδης λίγο μετά την απόφαση του Χρήστου Μέτιου να ενεργοποιήσει την θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού με την παραχώρηση αντίστοιχων καθηκόντων στον κύριο Αντωνιάδη.

Η τοποθέτηση του κυρίου Αντωνιάδη στη θέση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη τουρισμού είχε ως συνέπεια την παραίτηση του κυρίου Αμοιρίδη από εντεταλμένος σύμβουλος αφού όπως ο ίδιος επισημαίνει δεν μπορεί να υπάρχει δυαρχία αλλά μια συγκεκριμένη διοίκηση που θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για τις πράξεις της.

Σε ότι αφορά στο έργο του ίδιου από εδώ και πέρα όπως σημειώνει ο κύριος Αμοιρίδης η θέση του περιφερειακού συμβούλου δίνει έδαφος προσφοράς και κυρίως αφήνει πεδίο δραστηριοποίησής του για ζητήματα της Ξάνθης που είχαν μπει στο περιθώριο λόγω των καθηκόντων στον τομέα του τουρισμού.

Γεγονός είναι πάντως πως η συνεργασία Παυλίδη Αμοιρίδη έφερε καρπούς ενώ κινήθηκε σε πολύ καλό πλαίσιο κάτι που δεν ικανοποίησε ωστόσο τον νυν περιφερειάρχη αφού θεώρησε σωστό να διορίσει ως θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού τον πρώην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου. Κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε και την απόφαση του κυρίου Αμοιρίδη αφού παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόβλεψη και για την διατήρηση της θέσης του εντεταλμένου συμβούλου κάτι τέτοιο μάλλον δεν κρίθηκε δόκιμο από πλευράς Αμοιρίδη αποτυπώνοντας ίσως και μια πικρία για την νέα χάραξη πολιτικής και ισορροπιών που προωθεί ο κύριος Μέτιος , κάτι που πολιτικά δικαιολογείται, προκαλώντας την παραίτησή του.