Την πόρτα της εξόδου από το ευρώ ανοίγει η απόφαση των τεσσάρων στις Βερσαλλίες κατά τον Διονύση Χιόνη

Έντονες αναταράξεις έχει δημιουργήσει στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα η απόφαση των αρχηγών των τεσσάρων ισχυρότερων κρατών της Ε.Ε. στις Βερσαλίες την περασμένη Τρίτη για μετεξέλιξή της σε μία ένωση τουλάχιστον δύο ταχυτήτων για τα κράτη – μέλη της, κάτι που για τον γνωστό οικονομολόγο Διονύση Χιόνη αποτελεί σαφές μήνυμα παραγκωνισμού για την χώρα μας.

Ως αιτία πολέμου για την χώρα μας βλέπει την απόφαση των τεσσάρων ισχυρών κρατών της Ε.Ε. να προχωρήσουν σε μετασχηματισμό της σε ένωση τουλάχιστον δύο ταχυτήτων ο γνωστός οικονομολόγος και καθηγητής του ΔΠΘ, Διονύσης Χιόνης, τονίζοντας ότι αποτελεί σοβαρή ευθύνη η προετοιμασία της χώρας με ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που τελικά χρειαστεί να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές πάντως σίγουρα αποτελούν σημαντικότατη παράμετρο για το μέλλον της χώρας μας μέσα στη νομισματική ένωση του ευρώ και τρέχουν μάλιστα την ίδια ώρα που κορυφώνονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης.