Σκληρή γλώσσα Σωκράτη Ξυνίδη για τους πρώην συντρόφους του Μπόλαρη Τζάκρη Κατσέλη και Σπίρτζη

Σκληρή επίθεση τόσο στον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και σε πρώην συντρόφους του που σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Σωκράτης Ξυνίδης μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή μιαν αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού που αναφερόταν στην περίοδο διακυβέρνησης του Καραμανλή.

Παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε.”. Η φράση αυτή του Αλέξη Τσίπρα για την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος ζήτησε από τα πρώην στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου Μάρκο Μπόλαρη, Θεοδώρα Τζάκρη, Λούκα Κατσέλη και Χρήστο Σπίρτζη που σήμερα συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση για την άποψη που διατύπωσε ο πρωθυπουργός.

Η πολιτική κόντρα άλλωστε των Παπανδρεϊκών με τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή κρατά εδώ και χρόνια και αναζωπυρώνεται σε κάθε ευκαιρία καθώς τον θεωρούν τον κύριο υπεύθυνο για την επιτροπεία στην οποία μπήκε η Ελλάδα, κάτι που όπως σημειώνουν ξεχνά ηθελημένα η κυβερνώσα παράταξη δίνοντας άφεση στην περίοδο 2004 – 2009 που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.