Αντιπαράθεση ΝΟΔΕ ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το πιλοτικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία των μειονοτικών οικισμών

Σκληρή κριτική στην κυβέρνησης ασκεί η ΝΟΔΕ Ξάνθης με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία των αμιγώς μειονοτικών περιοχών και με αιχμή την έλλειψη διευκρινίσεων ως προς την εφαρμογή του. Το γάντι σήκωσε η Νομαρχιακή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπενθυμίζει πως η ισότητα δεν είναι θέμα διακηρύξεων.

Οι κυβερνητικοί εταίροι, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, για πολλοστή φορά αδιαφορούν για το συμφέρον των πολιτών της Θράκης, και αντιμάχονται μεταξύ τους για τον τρόπο και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, τα οποία οφείλουν άμεσα να μας διευκρινίσουν. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ξάνθης με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για την μειονοτική εκπαίδευση κατηγορώντας την κυβέρνηση για ικανοποίηση της εκλογικής της πελατείας.

Το γάντι σήκωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία σε μια σκληρή ανακοίνωση Περί Αριστείας, αναφέρει μεταξύ άλλων: Η δική σας αριστεία είναι ανάλογη του περιεχόμενου της τσέπης σας. Πτυχία από τα πλέον πανάκριβα πανεπιστήμια του κόσμου, όπου το διαβατήριο εισόδου βρίσκεται στη δύναμη του πορτοφολιού. Και τι κρίμα, αλήθεια! Τρία πτυχία μας ανέφερε, διαβάζοντας από κείμενο,  ο αυτοδημιούργητος αρχηγός σας και μπέρδεψε το Μοντεσκιέ με το Ρουσώ! Η δική σας αριστεία αφορά την ελίτ (βλ. Παπασταύρου, offshore, Γεωργιάδηδες, λίστες, Κήρυκας, Siemens, …),  η δική μας αριστεία αφορά τους πολλούς. Το αποδείξαμε στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο με έγκαιρη στελέχωση, αυξάνοντας τη δημόσια χρηματοδότηση εφέτος κατά 257 εκατομμύρια ευρώ, στηρίζοντας την έρευνα στα δημόσια ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων  με 1% του ΑΕΠ.

Σε αντίθεση με τον αρχηγό σας που προαναγγέλλει ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και φοίτηση στα σχολεία με voucher. Ακόμη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αφού κάνει αναφορά στο ίδιο το πρόγραμμα ψέγει την ΝΟΔΕ Ξάνθης για τη χρήση εκφράσεων όπως εκλογική πελατεία διερωτώμενη εάν θεωρεί ένα ολόκληρο κομμάτι του πληθυσμού, εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, υποτιμώντας το συλλήβδην. Η ισότητα συνεχίζει δεν είναι θέμα διακηρύξεων. Η εκπαίδευση  είναι ένα εργαλείο για την κοινωνική απελευθέρωση και την έξοδο από το κοινωνικό περιθώριο. Ας αναρωτηθούμε πόσοι από τους μειονοτικούς συμπολίτες μας συμμετέχουν στη δημόσια σφαίρα και πόσοι «ενοικιάζονται» στα ναυπηγεία του εξωτερικού. Το ζήτημα της εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ταξική και  πολιτική του διάσταση και αυτή η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους τους Έλληνες πολίτες, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Κομοτηνή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του. Δεν θα ανεχθεί καμία απολύτως διάκριση ή διχαστική λογική και παιχνίδια εθνικισμών ένθεν και ένθεν καταλήγει στην απάντησή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.