Διήμερο εκδηλώσεων από εκπαιδευτικούς και ΚΕΕΡΦΑ εναντία στις φυλετικές διακρίσεις στα σχολεία

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό διήμερο στις 10 και 11 του Μάρτη διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων που είναι στις 21 του Μάρτη.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης σε θέματα ρατσισμού και φασιστικής βίας οι οποίοι μάλιστα με συνεχείς παρεμβάσεις και εκδηλώσεις προσπαθούν να διαμορφώσουν δημοκρατικούς πολίτες. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή και το Σάββατο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων.

Να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα διήμερο που διοργανώνουν από κοινού όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή και τη στήριξη του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Άλλωστε όλα πλέον τα σχολεία και όχι μόνο στην περιοχή της Θράκης είναι πολυπολιτισμικά γεγονός που επιτάσσει ευαισθητοποιημένους στα ανθρώπινα δικαιώματα εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπορούν να προασπίσουν και να υπερασπιστούν την διαφορετικότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες.