Τριγμοί στην παράταξη Τσιτιρίδη από την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Γαλανόπουλου

Τριγμούς στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης του δημάρχου Αβδήρων δημιούργησε η απόφαση του απερχόμενου προέδρου του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, Σπύρου Γαλανόπουλου, να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και μάλιστα κόντρα στον Δημήτρη Μαυρίδη που αποτέλεσε την επιλογή του κ. Τσιτιρίδη, παρόλο που τελικά δεν τα κατάφερε με ψήφους 9 προς 7.

Τις δικές του ενστάσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, αναφορικά με το τυπικό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων για την ανάδειξη του νέου του προεδρείου, διαπιστώνοντας πάντως και το μεγάλο ρήγμα που δημιουργήθηκε στην παράταξη της πλειοψηφίας μετά την απόφαση του απερχόμενου προέδρου, Σπύρου Γαλανόπουλου, να θέσει εκ νέου ανεξάρτητη υποψηφιότητα κόντρα στην επιλογή του δημάρχου Αβδήρων να στηρίξει για την θέση του προέδρου τον Δημήτρη Μαυρίδη. Αντιπρόεδρος πάντως εξελέγη ο Σίμος Αθανασίου από την παράταξη του κ. Τσολακίδη.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων ήταν περιπετειώδης και είχε μπόλικο ενδοπαραταξιακό παρασκήνιο δημιουργώντας ερωτηματικά για την συνοχή της στο μέλλον δεδομένης της εμφάνισης ενός αντιπολιτευόμενου ενδοπαραταξιακού μπλοκ στην παράταξη του Γιώργου Τσιτιρίδη.