Οι ζημίες που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΒΦΛ στο περιφερειακό συμβούλιο

Δύο σημαντικά ζητήματα έθεσαν στο  περιφερειακό συμβούλιο οι οικολόγοι πράσινοι που αφορούν τόσο στις ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι λόγω της κακοκαιρίας όσο και στην αλλαγή ιδιοκτησίας της βιομηχανίας που δημιούργησε ερωτήματα ως προς τον τρόπο που αυτή έγινε.

Το θέμα των ζημιών που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η περιφέρεια για τη στήριξή τους έθεσαν στον περιφερειακό συμβούλιο οι οικολόγοι πράσινοι.

Παράλληλα η παράταξη έθεσε και το θέμα της λειτουργίας της βιομηχανίας χημικών λιπασμάτων μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς και τα όσα γράφτηκαν αναφορικά με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών κατά την μεταβίβαση της επιχείρησης στον νέο της ιδιοκτήτη αλλά και την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αφού και πρόστιμα έχουν επιβληθεί από την περιφέρεια αλλά υπάρχει και καταγγελία των κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα όπως κάνει γνωστό η κυρία Γεροβασιλείου το θέμα της μεταβίβασης της βιομηχανίας και κατά πόσο αυτή έγινε σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που θα επισκεφθούν σύντομα την περιοχή.