Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ποιοι ξεπούλησαν και ξεπούλαν την παράγωγη τους και τη χωρά

Συνεχίζεται ο πόλεμος της φέτας αφού μετά τον Αλέξανδρο Κοντό στο θέμα παρεμβαίνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κάνοντας λόγο για καίριο πλήγμα στην κτηνοτροφία από την υπερψήφιση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που δίνει το δικαίωμα στον Καναδά να παράγει φέτα.

Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δουν επιτέλους ποιοι ξεπουλάν την παραγωγή τους και την χώρα σχολίασε με δεικτικό τρόπο ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου την υπερψήφιση της συμφωνίας που δίνει το δικαίωμα στον Καναδά να παράγει προϊόν με την ονομασία φέτα, από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Στον κάλαθο των αχρήστων ρίχνει η CETA των αγώνα όλων όσων πάλεψαν εδώ και πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην ΕΕ. Aυτό υποστηρίζει σε μια σκληρή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή την ψήφιση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ- Καναδά από το Ευρωκοινοβούλιο. Στην ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νίκο Παλάσκα, σημειώνεται ότι «σήμερα με την συμφωνία με τον Καναδά θα υπάρχει η immitasion φέτα, αύριο με κάποια άλλη χώρα θα υπάρχει μόνο ο όρος φέτα και μετά δεν θα υπάρχουμε εμείς». Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας τονίζουν πως δεν θα επιτρέψουν όπως λένε «σε λίγους ευρωβουλευτές να αποφασίσουν για τον αφανισμό τους», λέγοντας πως τα «όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. προστάτευσαν τα δικά τους προϊόντα». Τέλος μέσω της ανακοίνωσης τους απευθύνονται στους Έλληνες ευρωβουλευτές και λένε πως «όποιος Έλληνας βουλευτής ψηφίζει υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας θα «είναι ανεπιθύμητος» στα χωριά.