Την παραίτηση Λύρατζη ζήτησε ο Νίκος Ανταμπούφης στήριξη στον πρόεδρο από τον δήμαρχο Ξάνθης

Φωτιά άναψε στο δημοτικό συμβούλιο η ανάρτηση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Ένα θέμα που έφερε στο σώμα ο Νίκος Ανταμπούφης ζητώντας την παραίτηση του κυρίου Λύρατζη από τη θέση του προέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού.

Εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού προς το σώμα για την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Πολιτών Νίκος Ανταμπούφης ζητώντας μάλιστα επιπλέον την παραίτησή του για να διευκολύνει τον Δήμαρχο και σε περίπτωση άρνησης την απομάκρυνσή του από την θέση που κατέχει.

Μάλιστα ο κύριος Λύρατζης προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα συνέδεσε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του ως συνολική επίθεση εναντίον του θεσμού του Καρναβαλιού. Στήριξη στον Πασχάλη Λύρατζη έδωσε ο δήμαρχος Ξάνθης υιοθετώντας το σκεπτικό του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού κάνοντας μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις ζητώντας μάλιστα την καταδίκη της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ αφού μέσα από αυτήν θίγεται ο δήμος και ο ίδιος ο θεσμός.

Ωστόσο ο Νίκος Ανταμπούφης επέμενε στην ακριβή διατύπωση της ανάρτησης του κυρίου Λύρατζη σημειώνοντας παράλληλα πως δυστυχώς ο κύριος Δημαρχόπουλος βλέποντας συνομωσίες έφθασε στο σημείο να ταυτίσει το Καρναβάλι με τον κύριο Λύρατζη. Μάλιστα ο κύριος Λύρατζης ζητώντας επίμονα από τον Νίκο Ανταμπούφη να απαντήσει εάν υιοθετεί ή όχι τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θετική απάντηση για να προειδοποιήσει για προσφυγή του στη δικαιοσύνη με τον Νίκο Ανταμπούφη να ανταπαντά βάλτε με πρώτο στον κατάλογο των κατηγορουμένων

Στο μεταξύ το Κέντρο Πολιτισμού με μια ήπια και διατυπωμένη με ιδιαίτερη προσοχή ανακοίνωση παίρνει θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε σημειώνοντας: Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης διοικείται από τον Πρόεδρο και το Διοικητικό του Συμβούλιο, το οποίο είναι ένα συλλογικό όργανο, με τη συμμετοχή αιρετών και πολιτών. Κατά τη λειτουργία τόσο του Προέδρου κ. Λύρατζη Πασχάλη όσο και τον υπολοίπων μελών, τηρούνται οι αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου με προτεραιότητα την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας.  Συλλογικά και αρμονικά, ενωμένοι, συνεχίζουμε το έργο μας μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.