Τέλος στην ασυδοσία των Μ.Κ.Ο φέρνει το ηλεκτρονικό αρχείο

Μια σημαντική ρύθμιση που αφορά στην δραστηριοποίηση των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ψηφίστηκε στη βουλή στο  νομοσχέδιο που συμπεριλάμβανε και διατάξεις για τους εργαζόμενους ως φορτοεκφορτωτές. Ένα θέμα που πραγματικά αποτελεί πληγή χρόνων αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατασπατάλησης των κονδυλίων που έφθασαν μάλιστα και στην δικαιοσύνη. Άλλωστε και η περιοχή της Θράκης έχει ίδια άποψη για τον τρόπο που λειτουργούσαν και τους σκοπούς που εξυπηρετούσαν οι διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Τάξη στην ασυδοσία των μη κυβερνητικών οργανώσεων βάζει πλέον η κυβέρνηση με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου ένα θέμα που αποτελεί πληγή για την χώρα και για την Θράκη όπου διάφοροι κατά καιρούς αλώνιζαν ανενόχλητοι. Η διάταξη ενσωματώθηκε στο  νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που φέρνει βελτιώσεις στις εργασιακές συνθήκες των φορτοεκφορτωτών.

Ένα πραγματικά σημαντικό ζήτημα αφού όλο και συχνότερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις διαφθοράς και αδιαφάνειας στην χρηματοδότηση και την διάθεση πόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων με τελευταία περίπτωση αυτή που έστειλε στον εισαγγελέα ο υπουργός εξωτερικών όπου  ΜΚΟ κατέθετε τα χρήματα που πήρε σε τράπεζα της κεντρικής Αμερικής αντί να υλοποιήσει το έργο που είχε αναλάβει.