Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Λύρατζη για «ρατσιστικό παραλήρημα» και ζητά την απομάκρυνση του

Τα πολιτικά και δημοτικά νερά τάραξε ανάρτηση του  προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη με αναφορά του στα γεγονότα του Ωραιοκάστρου αλλά και εκφράσεις για το κυβερνών κόμμα οι οποίες δεν συνάδουν με την ιδιότητά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί τον κύριο Λύρατζη για ρατσιστικό παραλήρημα και ζητεί την απομάκρυνσή του ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης ζητά σεβασμό των Θρακικών λαογραφικών γιορτών από εκείνους που υποβάθμισαν τον θεσμό σε εκδηλώσεις κακόγουστης παρέας.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ζητά την δημόσια ανάκληση του δημοσιεύματος προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά.

Μετά από καιρό είδα ειδήσεις τόσο τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο όσο και για τις επιθέσεις των διαφόρων ακραίων αριστερών ή δεξιών δήθεν επαναστατών. Δυστυχώς αυτό το μπου….που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα και να διχάσει τους Έλληνες. Μας έκαναν ρατσιστές χωρίς  να είμαστε, μας έκαναν φασίστες χωρίς να θέλουμε. Έλεος πια οι υποστηρικτές του τίποτα να βγαίνουν και να κάνουν και δηλώσεις. Διέλυσαν την παιδεία, τοποθέτησαν τους δικούς τους σε θέσεις κλειδιά δημιουργώντας ένα παρακράτος που για πολλά χρόνια θα το έχουμε στο κεφάλι μας όποιος κι αν κυβερνήσει. Αυτή είναι η ανάρτηση του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη στο facebook που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας την οργισμένη  αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που τον κατηγορεί για ρατσιστικό παραλήρημα ζητώντας την απομάκρυνσή του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: Απαιτώ σαν καρναβαλιστής να σεβαστούν την προσφορά που έχουμε σε αυτόν τον θεσμό

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών Θανάσης Ξυνίδης τονίζει ότι εκείνοι που έχουν θεσμικό ρόλο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σημειώνοντας παράλληλα ότι λόγω της περιόδου των θρακικών λαογραφικών γιορτών η παράταξη επιλέγει τη σιωπή για να μην πλήξει τον θεσμό προειδοποιώντας ωστόσο πως η συζήτηση για δεν κλείνει εδώ για τις εκδηλώσεις κακόγουστης παρέας όπως λέει χαρακτηριστικά

Με μηνύσεις απειλεί ο Λυρατζης – Σηκώνει το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε απάντηση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης  ο κύριος Λύρατζης εξ’ αφορμής όπως σημειώνει της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο εις βάρος του, δηλώνει τα εξής :

Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων χορηγούσε το καθεστώς στους πολίτες την εποχή της Χούντας. Δεν είμαι φασίστας, ούτε ρατσιστής και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω και φυσικά δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο! Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, εδραιώνει την άποψη μου και τα γραφόμενά μου, ότι όποιος ασκεί κριτική τον χαρακτηρίζουν “φασίστα” και “ρατσιστή”. Προφανώς, ενοχλεί η ελεύθερη σκέψη και η διαφορετική από τη δική τους άποψη. Οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω ανακοίνωση συνιστούν συμπεριφορά παράνομη και καταχρηστική, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη. Κατόπιν των ανωτέρω καλώ τους εμπνευστές της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης, να αποκαταστήσουν τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή με άμεση δημοσίευση στο σύνολο των Μ.Μ.Ε. της πόλης της Ξάνθης κειμένου με το οποίο θα ανακαλείται η συκοφαντική ανακοίνωση. Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί άμεσα η τιμή και η υπόληψη μου, από τους εμπνευστές της ως άνω ανακοίνωσης, δηλώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Απάντηση όμως στην ανακοίνωση του κυρίου Λύρατζη δόθηκε αμέσως μέσω της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ xanthileft η οποία φέρει τον τίτλο προς κάθε φασίστα όπου σημειώνεται Αυτός που αποκάλεσε «μπουρδέλο» το κυβερνών κόμμα, θα κάνει και μήνυση ! Την τιμή και την υπόληψη την κατακτάει κανείς, με αγώνες και αξιοπρέπεια. Συστατικό που πρέπει να έχεις στο DNA σου. Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια δεν καλύπτεται ούτε με εκφοβισμό ούτε με τρομοκρατία. Προσέχετε τις «πλάτες» σας είναι ήδη καχεκτικές. Εναγωνίως αναμένουμε τη μήνυση. Θα έχουμε πολλά να πούμε τότε…