ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ : Μου ζητιάνε κάποιοι να παρανομήσω – όλοι  ζητιάνε να βγάλω τα καστανά από την φωτιά

Μείζον θέμα έχει προκύψει με την αργία ή όχι των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου  λόγω της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού. Το μπαλάκι πέταξε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη όπου με επιστολή, την οποία κοινοποιεί στον περιφερειάρχη ΑΜΘ και στον Δήμαρχο Ξάνθης,  τον παροτρύνει να διευκολύνει την προσέλευση των μαθητών στις εκδηλώσεις. Από την πλευρά του ο κ. Ζαγναφέρης θέλοντας να πράξει τα νόμιμα, με έγγραφο που απέστειλε στους Δήμους  Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων τους αναθέτει την σχετική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει περίπτωση δικής του εμπλοκής σε κάτι που θεωρεί παράνομο.

Όπως είναι γνωστό, συνηθίζεται επί σειρά ετών τα σχολεία της Ξάνθης να μην λειτουργούν την Παρασκευή πριν από την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση. Ωστόσο φέτος, παρουσιάστηκε εμπλοκή αφού  ο Αντιπεριφερειάρχης  Ξάνθης  Κώστας Ζαγναφέρης υποστηρίζει ότι  δεν πρόκειται αυτός να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και επισημαίνει ότι ο νόμος είναι σαφής και δεν πρόκειται να παρανομήσει.

Είναι πλέον θέμα των Δημάρχων λοιπόν  για το αν θα αποφασίσουν θετικά ή όχι  για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των μαθητών  και των εκπαιδευτικών στις εορταστικές εκδηλώσεις την Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου . Ένα θέμα που έχει προκύψει και τα προηγούμενα χρόνια για το ίδιο ακριβώς ζήτημα και που θα έπρεπε να διευθετηθεί έτσι ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι οι ιθύνοντες που αναλαμβάνουν την ευθύνη, μέσω της απόφασής τους.