Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να στέλνει σαφή μηνύματα προς τρεις πλευρές

Ουσιαστική χαρακτήρισε την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής Ξάνθης, η οποία όπως τόνισε άργησε, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη χώρα, εσωτερικά και εξωτερικά. Βέβαια το ενδιαφέρον της συνεδρίασης όπως ήταν φυσικό τράβηξε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τις εμπλοκές που συνεχώς αναφύονται.

Ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, εσωτερικά και εξωτερικά που αντανακλούν όχι μόνο στην χώρα αλλά και στον διεθνή περίγυρο απασχόλησαν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τον ενδιαφέρον κυρίως να εστιάζεται στην πορεία της διαπραγμάτευσης, κάτι που ήταν φυσικό.

οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν με το ψήφισμα της πολιτικής απόφασης που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες ενώ από βήματος ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα και αιχμές προς τρεις κατευθύνσεις Παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι «η διέξοδος είναι πλέον ορατή» και «η αξιολόγηση θα κλείσει, σύντομα», το άνοιγμα των μετώπων με το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προμηνύει συνέχιση των αντιπαραθέσεων με μέρος των δανειστών. «Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μάλιστα κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ «να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών της από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από αναφορές υποτιμητικές»