Μια ακόμη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της γεωθερμίας στον δήμο Αβδήρων

Μία ακόμη ιδιωτική επένδυση, στον χώρο της γεωθερμίας, φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών αυτή την φορά στον δήμο Αβδήρων από τον όμιλο Ευθυμιάδη και την εταιρεία Agritex που επιλέχθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία της ΠΑΜΘ για να υλοποιήσει την επένδυση.

Μετά τις αντίστοιχες επενδύσεις που έγιναν στην περιοχή του Ερασμίου μία ακόμη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της γεωθερμίας προωθείται αυτή την φορά για την περιοχή του δήμου Αβδήρων. Πρόκειται και πάλι για μία επένδυση με βάση της την δημιουργία θερμοκηπιακών μονάδων για αγροτική παραγωγή με το ύψος της επένδυσης να αγγίζει τα 8.000.000€ δημιουργώντας παράλληλα περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας, ενώ από την άποψη των αδειοδοτήσεων όλα αναμένονται να είναι έτοιμα στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού ώστε ο επενδυτής να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Σε μία περιοχή, όπως είναι ο νομός Ξάνθης, κατά βάση αγροτική και με μεγάλα προβλήματα ανεργίας η δημιουργία τέτοιων μονάδων από την ιδιωτική πρωτοβουλία όχι μόνο αξιοποιούν τον γεωθερμικό πλούτο της περιοχής μας αλλά και συμβάλλουν στην ανακούφιση του προβλήματος της ανεργίας που έχει αγγίξει στο νομό μας ακόμη και το 40% τα τελευταία χρόνια.