«Καιρός ήταν ο δήμαρχος να συναντηθεί με τον έφορο»

Ήδη τις πρώτες αρνήσεις των μελών του για συμμετοχή στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου καταγράφει ο σύλλογος κατασκηνωτές ο οποίος είναι ήδη έτοιμος για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του κορυφαίου για την Ξάνθη θεσμού. Εντός των ημερών περιμένουν οι κατασκηνωτές να παραλάβουν τις στολές για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με θέμα οι μάγοι και οι μάγισσες που υπόσχονται να μαγέψουν τους θεατές.

Στο μεταξύ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του δημάρχου να συναντηθεί με τον έφορο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με τους πολιτιστικούς συλλόγους ο κύριος Μπαχαρίδης σημείωσε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή αρνητικά διακείμενα είναι τα μέλη του συλλόγου κατασκηνωτές να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στο Ωραιόκαστρο καθώς αυτή την χρονιά κανείς δεν φέρεται διατεθειμένος να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις.

Σύσκεψη για το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων με τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αντιπεριφερεια με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπήρξε ήταν ο προγραμματισμός συντονισμού της δράσης όλων των εμπλεκομένων προκειμένου το Ξανθιώτικο Καρναβάλι να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Έμφαση δόθηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, αστυνόμευσης, τροχαίων μέτρων, φορολογικών και άλλων ελέγχων, ροής της παρέλασης και συμμετοχής στις εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα θέματα της μέθης, των μεμονωμένων καρναβαλιστών, της ανεξέλεγκτης διάθεσης αλκοόλ και φαγητού από πλανόδιους ή άλλους παράνομους πωλητές. Ο αστυνομικός διευθυντής Ιωάννης Καραμανλής και ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ξάνθης Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος συμφώνησαν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πραγματοποιήσουν μια ακόμη σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν τους ελέγχους, κυρίως, με μικτά κλιμάκια. Όπως προαναγγέλθηκε, οι έλεγχοι θα είναι 24ωροι και προς κάθε κατεύθυνση ενώ ειδικά για τους πλανόδιους που διαθέτουν αλκοόλ, προβλέπονται συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.