Οι θρακικές λαογραφικές γιορτές προ των πυλών και στο κέντρο πολιτισμού φτιάχνουν ακόμη πρόγραμμα

Μια επανάληψη του ίδιου έργου έχουμε από το κέντρο πολιτισμού αφού οι θρακικές λαογραφικές γιορτές σε λίγο ξεκινούν με το πρόγραμμα να κρατείται ακόμη σαν επτασφράγιστο μυστικό. Ένα θέμα που συζητήθηκε και στην συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη το μεσημέρι με τα πνεύματα να οξύνονται λόγω και των δαπανών.

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και φέτος αναφορικά με την λειτουργία του κέντρου πολιτισμού για τις Θρακικές λαογραφικές γιορτές, με τις εξέδρες, τα πυροτεχνήματα, τις ολιγωρίες να αποτελούν πλέον κανόνα της νυν διοίκησης. Ένα θέμα που προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Μπένη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου το οποίο πέρασε τελικά τα θέματα κατά πλειοψηφία.

Η διαχείριση πάντως από πλευράς κέντρου πολιτισμού κάθε χρόνο και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση εγείρει σοβαρά ερωτήματα ενώ η φετινή ολιγωρία του αναφορικά με την καθυστέρηση δημοσιοποίησης του προγράμματος αντανακλά τελικά στην οικονομία της πόλης, η οποία ούτως  ή άλλως στενάζει, αφού ήδη όλες οι περιοχές της Ελλάδας που διοργανώνουν καρναβάλι φρόντισαν για την προβολή του με την  Ξάνθη μάλλον να αποδεικνύεται υπεράνω αφού δείχνει το θέμα αυτό να μην την απασχολεί.