Εμπλοκή με την έκθεση του ΕΒΕ που αφορά τόσο στην σύμβαση όσο και στην εγγυητική επιστολή της ιδιωτικής εταιρείας

Ζήτημα δημιουργήθηκε με τη διοργάνωση της Εμπορικής Έκθεσης από το Επιμελητήριο σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης που συνεδρίασε τη Δευτέρα. Στη διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση της παραχώρησης του Κλειστού Φίλιππος Αμοιρίδης, από την πλευρά της αντιπολίτευσης εντοπίστηκε  ότι οι διοργανωτές δεν τήρησαν τους όρους της παραχώρησης αλλά παρόλα αυτά τους επιστράφηκε η εγγυητική επιστολή που κατατίθεται για αυτό το λόγο.

Σοβαρά ζητήματα όπως αναδείχθηκε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου εγείρονται από την διοργάνωση της εμπορικής έκθεσης του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Όπως διαπίστωσε ο Θανάσης Ξυνίδης η διοργανώτρια εταιρία πέρυσι χρησιμοποίησε το χώρο της νότιας εισόδου, χωρίς να έχει της παραχωρηθεί και προκάλεσε μικροφθορές στο δάπεδο με κίνδυνο να προκληθεί ζημιά στον υπόγειο χώρο των μετασχηματιστών του ρεύματος. Ο Νίκος Ανταμπούφης διαπίστωσε ότι η σύμβαση που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο είναι ίδια με την περυσινή και ζήτησε να γνωρίζει ποιος αποφάσισε να επιστραφεί η περυσινή εγγυητική στην εταιρία και όχι να καταπέσει.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπένης ζήτησε, να αναφέρεται ρητά στο εξής ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα επιβλέπει την εγκατάσταση των διοργανωτών και θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι για κατάπτωση της εγγυητικής ενώ ο Ι. Καμαρίδης ζήτησε το λόγο που η υπηρεσία παραδέχεται ότι πέρυσι προκλήθηκαν ζημιές αλλά επεστράφη η εγγυητική επιστολή στην ιδιωτική εταιρία. Επιπρόσθετα ο Θανάσης Ξυνίδης διαπίστωσε ότι το αίτημα υποβάλλεται από το Επιμελητήριο Ξάνθης αλλά, παρατύπως όπως παρατήρησε, ο Δήμος συμβάλλεται με μια ιδιωτική εταιρία, με την οποία δεν έχει κάποια σχέση και αποδεικνύεται ότι έθεσε σε κίνδυνο ένα ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης σημείωσε μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση σε σχέση με την περυσινή χρονιά και ο Δήμος θα συμβληθεί με το Επιμελητήριο και όχι με τον ιδιώτη, ζητώντας το αντίτιμο των 1.500 ευρώ και εγγυητική επιστολή 2.000 ευρώ. Όμως ανέφερε ότι η εγγυητική δεν μπορεί να εκδοθεί από το ΕΒΕ Ξάνθης αλλά από την εταιρία, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου. Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις Ξυνίδη, Μπένη, Ανταμπούφη διαφωνώντας τόσο με τον τρόπο που συμβάλλεται ο Δήμος όσο και με την ύπαρξη της συγκεκριμένης εταιρίας ενώ λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Καμαρίδη, Τσιακίρογλου, Κολλάρου καθώς και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Αγκόρτζας και Πυρνάρη.