Πυρά της αντιπολίτευσης για την η αποτυχία του δήμου να ενταθεί στο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης

Η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η αποτυχία του δήμου να εντάξει έργα στο σχέδιο αστικής βιώσιμης ανάπτυξης και οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την λειτουργία του γραμματέα του δήμου Ξάνθης, Γιώργου Γκοδοσίδη, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε παραδοσιακά με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας όπου για μεν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τυχερός ήταν ο πρόεδρός του  Γιάννης Δρεμσίζης για τα δε τοπικά μέσα ενημέρωσης η εφημερίδα Θράκη και η συντάκτριά της Ματίνα Αλατζά.

Όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της απόρριψης της ένστασης του δήμου Ξάνθης και την οριστική απώλεια της ευκαιρίας συμμετοχής του στο πρόγραμμα αστικής βιώσιμης ανάπτυξης που τέθηκε σαν ερώτημα από την παράταξη των «Πολιτών για την Ξάνθη» και τον επικεφαλής της Νίκο Ανταμπούφη.

Από την πλευρά της παράταξης της Κοινωνίας Δημοτών» και τον επικεφαλής της Θανάση Ξυνίδη τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του γραμματέα του δήμου Ξάνθης, Γιώργου Γκοδοσίδη στον οποίο η αντιπολίτευση καταλόγισε ότι ουσιαστικά λειτουργεί ως πολιτικό πρόσωπο κι όχι ως υπηρεσιακός παράγοντας. Η συνεδρίαση πάντως ολοκληρώθηκε αυτή την φορά χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις με τα υπόλοιπα θέματα να έχουν στην πλειοψηφία τους διαδικαστικό ή υπηρεσιακό χαρακτήρα και να υπερψηφίζονται είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία.