Χωρίς την παρουσία τελικά του υπουργού παιδείας η σύσκεψη πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη

Είκοσι είναι τα θέματα που απασχολούν την σύνοδο των πρυτάνεων που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη προεδρεύοντος του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιου Καραμπίνη χωρίς ωστόσο την παρουσία του υπουργού παιδείας όπως είχε προαναγγελθεί.

Τελικά χωρίς την παρουσία του υπουργού παιδείας ξεκινούν οι εργασίες της συνόδου των πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη στην οποία συζητούνται ζητήματα που αφορούν στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Να σημειώσουμε πάντως πως οι θέσεις του υπουργού παιδείας είναι ήδη γνωστές στην πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες σε έκτακτη σύνοδο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις του υπουργείου ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τα όσα ήθελαν να ακούσουν οι πρυτάνεις, χωρίς ωστόσο να λείψει η διατήρηση κάποιων επιφυλάξεων από μεριάς τους για ζητήματα που αφορούν στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ). Οι επιφυλάξεις, όμως, αφορούν σε τεχνικά θέματα, θέματα υλοποίησης δηλαδή των βασικών προτάσεων του υπουργείου και είναι θέματα που, σύμφωνα με το υπουργείο, θα υπάρξει χρόνος για να συζητηθούν και να αποφασιστούν.

‘Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή προς το Μάιο. Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει το γεγονός πως η παρουσία του ίδιου του υπουργού στο κορυφαίο αυτό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση γεγονός θα έδινε την ευκαιρία για περισσότερη εμβάθυνση στα ζητήματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια της χώρας.