Άρωμα εκλογών η επίσκεψη υπουργών στην Θράκη εκτιμά η αντιπολίτευση, ενδιαφέρον για την περιοχή απαντούν οι κυβερνητικοί βουλευτές

 

Άρωμα εκλογών σύμφωνα με την αντιπολίτευση μυρίζει η επίσκεψη κλιμακίου υπουργών στην Θράκη μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι που αντικρούουν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως η κινητικότητα αυτή αποδεικνύει το ενδιαφέρον για την περιοχή όπως αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και από την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού ήδη δύο φορές στην Θράκη.

Πάντως σύμφωνα με πηγές οι επισκέψεις των υπουργών και στην περιοχή εντάσσονται στο μπαράζ πρωτοβουλιών του Μεγάρου Μαξίμου για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον υπουργό υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας υποδέχεται η Ξάνθη και η Θράκη αυτές τις ημέρες ενώ παράλληλα στην Ροδόπη βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης. Η μόνη απουσία είναι αυτή του υπουργού παιδείας που ήταν να παραστεί στη σύνοδο των πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη κάτι όμως που ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Επισκέψεις που σύμφωνα με την αντιπολίτευση φέρουν άρωμα εκλογών.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο μπαράζ πρωτοβουλιών του Μεγάρου Μαξίμου με σαφή εξωστρεφή προσανατολισμό, καθώς στόχος είναι η σύγκριση των πεπραγμένων της κυβέρνησης με την «καταστροφική συμφωνία που εφαρμοζόταν επί Σαμαρά», με αφορμή τα δύο χρόνια από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι πρωτοβουλίες προέρχονται από τον συντονισμό των κυβερνητικών και των κομματικών στελεχών που έχουν ήδη αρχίσει να οργώνουν την περιφέρεια, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, πιθανότατα στο Τάε Κβον Ντο, στις 4 ή 5 Φλεβάρη.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και η απόφαση να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη ώστε να απευθυνθεί σε εθνικό και όχι μόνο σε κομματικό ακροατήριο. Το σίγουρο είναι ότι κατά την πολυήμερη εξόρμηση σε 21 νομούς, υπουργοί και στελέχη θα επιμείνουν στην ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους για την αξιολόγηση το αργότερο στις 20 Φλεβάρη. Σε κάθε περίπτωση τα κυβερνητικά στελέχη «χτίζουν» τις ομιλίες τους για τις διάσπαρτες ανά τη χώρα εκδηλώσεις στη λογική πρώτον της ανάδειξης των επί δύο χρόνια συνεχών δράσεων της κυβέρνησης για «την καταπολέμηση των πρακτικών διαπλοκής και διαφθοράς που σημάδεψαν τη δημόσια ζωή του τόπου για δεκαετίες» και δεύτερον της υπενθύμισης της διαρκούς μάχης για την έξοδο από την οικονομική κρίση.