ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ : Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη λόγω ανετοιμότητας του δήμου και όχι… διώξεων του

Για μια χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη λόγω του σχεδιασμού της πρότασης που κατατέθηκε η οποία ήταν αποσπασματική κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης αναφορικά με το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του οποίου απορρίφθηκε και η ένσταση που υποβλήθηκε.

Η χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθης δεν οφείλεται στην δίωξη που υφίσταται ο δήμος αλλά στην ανετοιμότητά του τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών Θανάσης Ξυνίδης μετά την απόρριψη και της ένστασης για το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Για το πρόγραμμα ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ υπέβαλαν προτάσεις διάφοροι Δήμοι της Περιφέρειας που βαθμολογήθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια για την ωριμότητα των μελετών και την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Μετά την απόρριψη της ένστασης του Δήμου Ξάνθης αλλά και του Δήμου Κομοτηνής που επίσης είχε καταθέσει, η κατάταξη των Δήμων παραμένει αμετάβλητη με πρώτο το Δήμο Αλεξανδρούπολης και δεύτερο το Δήμο Καβάλας, οι οποίοι και θα μοιραστούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος για σειρά έργων που έχουν προτείνει.