Αντιδράσεις από τη συμμετοχή του γιου του Γιάννου Παπαντωνίου στην πλατφόρμα μητρώου στελεχών της νέας δημοκρατίας

Μπροστά σε ένα όνομα έκπληξη βρέθηκαν οι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βλέποντας τα πρόσωπα που προέκυψαν από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, το οποίο είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου του τσάρου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «γαλάζιοι», το Σαββατοκύριακο μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων στελεχών που πέρασαν από την αξιολόγηση του Μητρώου Στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τις 1300 αιτήσεις, 400 άτομα πέρασαν στο τελικό στάδιο και ήδη σχηματίστηκε μια πρώτη δεκαπεντάδα, εντός της οποίας είναι ο Νικήτας Παπαντωνίου, γιος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου που είναι από τα πρώτα 15 στελέχη που προκρίθηκαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης από το Μητρώο Στελεχών. Όπως ήταν φυσικό η δημοσιοποίηση του ονόματος προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις ενώ με ανάρτησή του στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σχολίασε: Συμμετέχων από το 1976 στα δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετώντας την σχεδόν από όλες τις θέσεις, κομματικές και μη, γνωρίζω πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και τον τρόπο σκέψεως των στελεχών της. Πράγμα που κανείς δεν μπορεί να μου το αμφισβητήσει.

Τελευταία έχει αναπτυχθεί μια έντονη φιλολογία περί του τρόπου επιλογής των νέων στελεχών είτε ως υποψηφίων βουλευτών είτε ως κυβερνητικών στελεχών αργότερα. Το πρώτο ερώτημα που τίθεται ποιοι είναι και πως έγινε η επιλογή των κρινοντων. Επειδή είναι ένα θέμα που πουλάει ως συνήθως τελικά όμως ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας. Στην εποχή που ζούμε και με την εμπειρία των προηγούμενων ετών υπάρχουν έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη που μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους την χώρα. Άλλωστε τα εμφανιζόμενα ως νέα και φορτωμένα με αμφιβόλου ποιότητος πιστοποιητικά σπουδών κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη και σιγουριά εμπνέουν. Αυτά τα γράφω επειδή κυκλοφορούν διάφορα ονόματα υποψηφίων τα οποία μόνο γέλιο προκαλούν. Γνωρίζοντας πως πλασάρονται εφιστούμε την προσοχή στους ψηφοφόρους που έχουν την τελική επιλογή και επειδή ο λαός κυρίαρχος είναι αλάνθαστος όμως όχι να μην παρασυρθεί σε “πιασαρικες” επιλογές πριν είναι πολύ αργά καταλήγει ο κύριος Ζαγναφέρης με την…υπόσχεση πως θα επανέλθει στο θεμα…)

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κυρίου Ζαγναφέρη ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχολιασμό μιας ανάρτησης όπως σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Ζαγναφέρης ασκεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης του περιφερειάρχη και τα όσα προηγήθηκαν με τις παρεμβάσεις από τα κεντρικά και τις πιέσεις που δέχθηκε για να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της θέσης μετά τον χαμό του Γιώργου Παυλίδη, πάλι με ανάρτησή του στο facebook σημείωνε: Εκείνο που με προβληματίζει είναι ενώ η χώρα καταρρέει και ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έρχεται να κυβερνήσει, τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν δείγμα γραφής του τρόπου επιλογής των στελεχών που θα πλαισιώνουν την κυβέρνηση.