Σε απόγνωση οι αλιείς της βιστώνιδας από την καταστροφή λόγω παγωνιάς

Ανυπολόγιστη είναι προς το παρόν η ζημιά που υπέστη ο συνεταιρισμός αλιέων στην Βιστωνίδα αφού η κακοκαιρία άφησε πίσω της τόνους νεκρού γόνου λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που πάγωσαν τις εγκαταστάσεις.

Τεράστια είναι η ζημιά που προκλήθηκε από τον παγετό για τα 52 μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας «Άγιος Νικόλαος» στον Νομό Ξάνθης, αφού τα ξημερώματα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου πάγωσαν περίπου 10 τόνοι γόνου καθώς το θερμόμετρο το προηγούμενο βράδυ έδειξε -9 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο κύριος Γκίλης προκειμένου να μην παγιδεύονται τα πουλιά αναγκάστηκαν να κόψουν τα δίχτυα που σκεπάζουν τα χειμαδιά γεγονός που κάνει ακόμη μεγαλύτερη την ζημιά.  Όσο αφορά στο κόστος της καταστροφής αυτή δεν μπορεί προς το παρόν να υπολογιστεί ενώ τα τελευταία χρόνια ο συνεταιρισμός δέχεται συνεχή πλήγματα γεγονός που αποτρέπει πολλούς από το να συνεχίσουν να ασχολούνται με την υδατοκαλλιέργεια. Το μόνο θετικό βέβαια όπως σημειώνει ο κύριος Γκίλης είναι το ενδιαφέρον που ήδη εκδηλώθηκε από τους αρμόδιους αρκεί βέβαια οι ενέργειες στήριξης των αλιέων να μην καθυστερήσουν αφού από αυτές εξαρτώνται πενήντα οικογένειες.