Ανάχωμα στην δεξιά η συζήτηση που άνοιξε στην κεντροαριστερά

x-default

Για ένα καλό κλίμα κατά την διάρκεια της συνάντησης με τους παλιούς τους συντρόφους κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς.

Γρήγορα φαίνεται πως ξεπεράστηκε η πρώτη αμηχανία κατά την συνάντηση παλιών και νυν συντρόφων που βρίσκονται ή προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Φώφης Γενηματά. Μια συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει για τον χώρο της κεντροαριστεράς προκειμένου να στεγάσει τους απογοητευμένους από την κυβέρνηση και να αποτελέσει ανάχωμα για την δεξιά.

Ωστόσο κάθε άλλο παρά ευνοϊκά δεκτή έγινε η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ ΚΙΔΗΣΟ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος απαίτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου  να ζητήσει συγγνώμη. Πάντως ερωτώμενη για το ενδεχόμενο ο ο Γ. Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ). η Φώφη Γενημματά είπε, σε συνέντευξή της πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την έχει διαβεβαιώσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.