Αθώοι οι υπάλληλοι που δικάστηκαν επειδή… εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ 

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης οι συνολικά 15 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «Πυλών ΑΤΕ»  και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης που είχαν κατηγορηθεί επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ δημόσιου χρήματος !

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν οι 15 κατηγορούμενοι οι οποίοι με τις πράξεις τους κατάφεραν να εξοικονομήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για το δημόσιο κάτι όμως που τους κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά μετά τη δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος τους ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γ. Καντζίδης το 2014.

Στη δίκη που έγινε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος 4 υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Παραλαβής, ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης. Επίσης και ο τότε προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι ενέκρινε τη σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής.