Αλλαγές δρομολογούνται στην Μουφτεία Ξάνθης καθώς ήδη ζητήθηκε η παραίτηση του Σινίκογλου

Αλλαγές δρομολογούνται στην Μουφτεία Ξάνθης καθώς ήδη ζητήθηκε η παραίτηση του Σινίκογλου μια εξέλιξη που φαίνεται ότι βρίσκει υποστηρικτές στο κυβερνών κόμμα και τοπικά. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην απομάκρυνη του κυρίου Σινίκογλου ορισμένοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό όπως επίσης σύμφωνα με τους ίδιους ότι παράλληλα με τον Μουφτή της Ξάνθης ζητήθηκε και η παραίτηση του Μουφτή Κομοτηνής κάτι που δεν ισχύει.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες σημειώνοντας πως δεν μπορεί διατυπωθεί άποψη για ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Έκπληξη προκαλεί η διάσταση που έχει πάρει το  θέμα της παραίτησης του μουφτή Ξάνθης κυρίου Σινίκογλου αφού κύκλοι θέλουν την εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκουν και τον Μουφτή Κομοτηνής για τον οποίο ποτέ δεν δημιουργήθηκε ζήτημα. Μάλιστα όπως τονίζει ο κύριος Ζεϊμπέκ η αλλαγή στην Μουφτεία Ξάνθης θα αποκαταστήσει μια κατάσταση η οποία εδώ και χρόνια χαρακτηρίζεται από παθογένειες ενώ όπως σημειώνει αυτή υπήρξε απόρροια και των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του κυρίου Σινίκογλου κάτι που έγινε και με τον Μουφτή Διδυμοτείχου.

Ωστόσο αποστάσεις από το θέμα της απομάκρυνσης του Μουφτή Ξάνθης φαίνεται πως κρατά η Νέα Δημοκρατία  σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον δέοντα σεβασμό προτρέποντας μάλιστα τους κυβερνητικούς να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα. Γεγονός είναι πάντως πως η θητεία Σινίκολγου δεν χαρακτηρίζεται από τις ομαλές σχέσεις του με τα μέλη της μειονότητας τα οποία εκπροσωπεί.