«Θετικό βήμα για την ανασυγκρότηση του χώρου η πολιτική σύμπραξη Γεννηματά Παπανδρέου»

x-default

Λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για να επικυρώσουν την συμφωνία επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού. Μία πολιτική σύμπραξη που φαίνεται ότι έγινε ευμενώς αποδεκτή από τα στελέχη των δύο σχηματισμών τοπικά.

Θετικό βήμα για την ανασυγκρότηση του χώρου εκτιμά ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης πως είναι η απόφαση συμπόρευσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με την Δημοκρατική Συμπαράξη. Μάλιστα μετά την στάση αναμονής και με δεδομένη την πολιτική προσέγγιση ο κύριος Ξυνίδης ξεκαθαρίζει πως θα παραστεί στο κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά σε νυν και πρώην βουλευτές.

Από την πλευρά του το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης χρήστος Σαρόγλου εκτιμά πως η πολιτική σύμπραξη των δύο χώρων αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου επισημοποιούν τον «γάμο» ΔΗΣΥ-ΚΙΔΗΣΟ ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού θα συμμετάσχει αυτοτελώς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η σύμπραξη δε αιτιολογείται με την επίκληση του επιχειρήματος ότι για να αποκτήσει η χώρα προοπτική εξόδου από την κρίση πρέπει να υπερβούν τον πολυκερματισμό τους οι δυνάμεις του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» . Ως αυτή τη στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κάνει καμία δήλωση, για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί για το θέμα την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ.