Ο κύβος ερρίφθη για την απομάκρυνση του Μουφτή Ξάνθης με πολλά παραλειπόμενα και παρασκηνιακές αντιδράσεις.

Απ’ ότι διαφαίνεται  ίσως έχουν δρομολογηθεί αλλαγές για τη Μουφτεία της Ξάνθης και για τον επί 26 συναπτά έτη διορισμένο θρησκευτικό ηγέτη που βρίσκεται στη θέση του Μουφτή  από το 1991 όταν αντικατέστησε τον μέχρι τότε τοποτηρητή Μεχμέτ Εμίν Αγγά. Η θητεία του  μάλιστα έχει ανανεωθεί με σχετικά προεδρικά διατάγματα για δέκα χρόνια, δύο φορές μέχρι σήμερα. Πάντως ο συγκεκριμένος θρησκευτικός λειτουργός εδώ και χρόνια έχει δώσει όλες τις αφορμές για να είναι πλήρως αιτιολογημένη η  απομάκρυνσή του βάσει δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος που έχουν τελεσιδικήσει αλλά περνούσε ο καιρός χωρίς καμία απολύτως δραστική ενέργεια που θα τον απομάκρυνε από την θέση του.

Μη αναμενόμενη και ίσως αχαρακτήριστη η αντίδραση των ΑΝΕΛ που έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους τη στήριξή τους στον απερχόμενο Μουφτή και, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες διαρροές, έθεταν βέτο για την αντικατάσταση Σινίκογλου !

Πάντως από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σινίκογλου, δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και μάλιστα δεν πρόκειται να διευκολύνει με μία τέτοια κίνηση , όσους θέλουν να τον απομακρύνουν από τη θέση του Μουφτή.

Όσο για την Νέα Δημοκρατία τηρεί έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις στάση αναμονής και «μη μου τους κύκλους τάραττε». Άλλωστε επί Νέας Δημοκρατίας διορίστηκε ο κ.Σινίκογλου στην θέση που κατέχει έως και σήμερα και επί ΝΔ έγινε και η τελευταία ανανέωση της θητείας του για 10 ακόμη χρόνια! Τυχαίο;;;