Μόνο ένας στους τρεις πρώην βουλευτές ξανθής του ΠΑΣΟΚ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Φ. Γεννηματά

Με ενδιαφέρον αναμένεται ευρύτερα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς το αποτέλεσμα της συνάντησης στην οποία έχει προσκαλέσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να υπάρξουν και πάλι «γέφυρες» μεταξύ των δύο πλευρών. Στην συνάντηση προσκλήθηκαν από την Ξάνθη οι κύριοι Δημήτρης Σαλτούρος, Σωτήρης Στολίδης και Σωκράτης Ξυνίδηςόμως τελικά μόνο ο τελευταίος ενδέχεται να παραβρεθεί σε αυτήν, το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου 14/01.

Άνοιγμα προς τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που για οποιοδήποτε λόγο απομακρύνθηκαν από αυτό, εκτός κι αν έχουν ενταχθεί πλέον στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους Ανεξάρτητους Έλληνες, απηύθυνε η κυρία Φώφη Γεννηματά ώστε να συναντηθεί μαζί τους στην Αθήνα. Όσον αφορά τους Ξανθιώτες πρώην βουλευτές που προσκλήθηκαν ο κ. Σαλτούρος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται μιας και υπάρχει ο «αιώνιος» έρωτάς του με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Στολίδης επικαλείται τεχνικούς λόγους ενώ ο κ. Ξυνίδης θα περιμένει για να αποφασίσει το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΓΑΠ με την Φώφη Γεννηματά για ν’ αποφασίσει τελικά την στάση του».

Πάντως η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φαίνεται να είναι πραγματική και να έχει βάση αν και μένουν αρκετά ακόμη πράγματα να ξεκαθαριστούν ώστε οι δύο αυτοί πολιτικοί χώροι να συμπορευτούν εφ’ εξής, μαζί πάντα και με την Δημοκρατική Αριστερά, υπό την σκέπη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μία προφανή προσπάθεια αναδιοργάνωσης του πολιτικού χώρου που κατείχε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ.