Προπηλακισμούς στο νοσοκομείο Ξάνθης καταγγέλλουν οι γιατροί

Την αντίδραση του τοπικού συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών προκάλεσαν τα μικρής έκτασης επεισόδια σε βάρος γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ξάνθης κατά την περίοδο των γιορτών. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους σε δύσκολες συνθήκες και συστήνεται υπομονή στους πολίτες.

Ένταση, πολύωρη αναμονή και τελικά εκνευρισμό ακόμη και προσπάθεια προπηλακισμού γιατρού έφερε ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τις μέρες των γιορτών στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ξάνθης, γεγονός που οδήγησε στην υποβολή παραίτησης δύο γιατρών καθώς και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το οικείο σύλλογο νοσοκομειακών γιατρών ο οποίος συστήνει ψυχραιμία και υπομονή σε όλους τους πολίτες.

Μπορεί πάντως σε πρώτη φάση ο συνωστισμός και τα συνεπακόλουθα επεισόδια να αποδίδονται στην έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και γρίπης που εμφανίστηκαν και στο νομό μας όμως τα βαθύτερα αίτια της κατάστασης αυτής θα πρέπει να αναζητηθούν κυρίως στην ουσιαστική κατάργηση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας που συντελέστηκε στα χρόνια των μνημονίων και η αποκατάσταση του οποίου δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.