Χ. ΖΕΪΜΠΕΚ: Η λύση στα προβλήματα των αγροτών δεν είναι το κλείσιμο των δρόμων αλλά ο διάλογος

Υπέρ του διαλόγου είναι η κυβέρνηση σε ότι αφορά στα ζητήματα των αγροτών σημειώνει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ σχολιάζοντας την πρόθεσή τους να κατεβούν και πάλι σε κινητοποιήσεις αν και υπάρχει έντονος προβληματισμός για την μορφή που αυτές θα πάρουν τουλάχιστον στην περιφέρεια ανατολικής μακεδονίας και θράκης.

Το κλείσιμο των δρόμων δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα των αγροτών τονίζει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναταραχή που ήδη υπάρχει στις τάξεις τους. Αντίθετα αυτό που προκρίνεται από την κυβέρνηση είναι ο διάλογος ο οποίος θα πρέπει να γίνει με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ωστόσο σημείο κλειδί όπως σημειώνει ο κύριος Ζεϊμπέκ είναι η αλλαγή νοοτροπίας αναφορικά με την αγροτική παραγωγή και πολιτική

Να σημειώσουμε πάντως πως οι αγρότες της περιφέρειας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την μορφή που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις τους θεωρώντας πως αυτές δεν θα πρέπει να στραφούν κατά του κοινωνικού συνόλου και αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους χωρίς βέβαια να αποκλείεται τελικά και το κατέβασμα των τρακτέρ τους οδικούς άξονες.