Το Γραφείο πολιτικών Υποθέσεων και οι φήμες για έξωθεν εμπλοκές που ίσως δεν είναι μόνο φήμες και τα δυο πιθανά σενάρια.

Δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα και πληροφορίες σχετικά με το θέμα που μας απασχόλησε και δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε  στις φήμες μίας συνεργασίας και ειδικότερα μίας γραμμής που δίδεται από συγκεκριμένες υπηρεσίες προς το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων και οι οποίες φήμες μιλούν για μία εμπλοκή στελεχών στην πορεία που ακολουθείται από το συγκεκριμένο γραφείο. Οι νέες πληροφορίες που δεχτήκαμε  επιβεβαίωσαν εν μέρει τις φήμες,  ότι  δηλαδή ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης,  ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε την απόφαση παύσης από τα καθήκοντα του τοποτηρητή της μουφτείας Διδυμοτείχου, Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, φέρεται να έχει άμεση επιρροή και να κινεί νήματα ως προς την λειτουργία του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων της περιοχής μας και μπορεί να δημιουργούνται καταστάσεις και δεδομένα που δεν έχουν άμεση σχέση με την εδώ ηγεσία του γραφείου αλλά να υφίστανται καθοδηγήσεις από άλλες πλευρές. Να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε  ο κ. Φραγκισκάκης βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση  περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία της χώρας και  συνεχίζει να κατέχει την συγκεκριμένη θέση έως και σήμερα.

Οπότε δημιουργούνται δυο πιθανά σενάρια. Το ένα είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την πολιτική παρεμβάσεων και είναι ενήμερη για τις πιθανές εμπλοκές τρίτων στην πορεία που ακολουθείται από το Γραφείο πολιτικών υποθέσεων στην Ξάνθη ή μπορεί να υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που ακολουθούν μία τακτική χωρίς όμως να ενημερώνουν την κεντρική δομή και χωρίς να ακολουθούν τις οδηγίες που ίσως τους δίνονται από τα κεντρικά (αν τους δίνονται).   Άραγε τι  ισχύει από όλα αυτά; Δεν θα έπρεπε να γίνει μία έρευνα ώστε να ξεδιαλύνουν το τοπίο που είναι ολίγον ομιχλώδες εδώ και αρκετό καιρό στον συγκεκριμένο τομέα διοίκησης και λειτουργίας ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου οργάνου διοίκησης ; Και πάλι όπως προαναφέραμε αν και οι πρόσφατες πληροφορίες επιβεβαιώνουν εν μέρει τις εν λόγω φήμες , δεν οφείλουν οι διοικούντες να προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο ώστε να αποσαφηνιστούν  πράγματα και καταστάσεις και κατεστημένα και όργανα που διοικούν και αποφασίζουν για μία περιοχή τόσο ευαίσθητη σε ισορροπίες και πολυπολιτισμικότητα;